Categorie:Domotica

Uit V.O.C. Electronics
Ga naar: navigatie, zoeken

Domotica:

Domotica (ook wel huisautomatisering of smart homes genoemd) is het toepassen van elektronica ten behoeve van de automatisering van processen in en om de woning. Het woord "domotica" is een samentrekking van het Latijnse woord domus (huis) en het suffix -tica dat lijkt te duiden op 'toegepaste wetenschap'. Men komt het ook tegen in de hedendaagse begrippen informatica, telematica en robotica.

Een definitie van domotica is: De integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven. Bij domotica draait het dus niet alleen om integratie van techniek en bediening in de woning, maar ook om de dienstverlening van buitenaf naar de woning.

Domotica houdt in dat sensoren instaan voor de bediening van actuatoren door tussenkomst van een processor of controller of computer. Domotica zijn de mogelijkheden van de industriële bedrijfsautomatisering toegepast op een woning.

Voor de hele geschiedenis wijzen we graag verder naar Wikipedia.

Wij gaan ons hier focussen op WiFiDomo.

Logo.png

WiFiDomo

De WiFiDomo is een domotica lijn van V.O.C. Electronics.
De eerste releases zijn de D.I.Y. kits van de WiFi LED-strip besturing.
Officiele release zal zijn tijdens CampZone 2016.

Op dit moment zijn er meerdere WiFiDomo modules in ontwikkeling. Bijvoorbeeld het WiFiDomo Base-station (met touchscreen interface) en de WiFiDomo Switch, een programmeerbare draadloze schakelaar voor de WiFiDomo producten.

WiFiDomo handleiding (Nederlands), uitleg over het gebruik, programmatuur en een uitgebreide bouw-handleiding (hoe zet je je WiFiDomo LED-strip controller in elkaar).
WiFiDomo Manual (English), Explaination about the use, programming and extensive build instructions (how to put together the WiFiDomo LED-strip controller).
WiFiDomo Android app Logo-icon.png updated to version 1.1

Ondercategorieën

Deze categorie bevat de volgende ondercategorie.

Pagina’s in categorie "Domotica"

Deze categorie bevat de volgende 2 pagina’s, van in totaal 2.